Aanvragen e-visum

Ben jij van plan om naar Turkije af te reizen? Dan heb je een visum nodig. Iedere volwassene en ieder kind heeft visum nodig om Turkije binnen te komen. Turkije hoort namelijk niet bij de Europese Unie. Eerst moest het visum op het vliegveld in Turkije aangeschaft worden. Hierdoor waren er in de drukke periodes lange wachtrijen op het vliegveld. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Een visum Turkije aanvragen doe je nu gemakkelijk en snel online. Wil je weten hoe dit precies werkt? Lees dan snel verder.

Visum Turkije aanvragen

Aanvragen e-visumJe visum voor Turkije kan je online aanvragen. Je hebt hiervoor een geldig reisdocument nodig. Dit kan je paspoort zijn, maar een Europese identiteitskaart is ook goed. Het is belangrijk dat dit reisdocument nog minstens 180 dagen geldig is. Verloopt jouw paspoort of identiteitskaart binnen 180 dagen? Dan moet je dus eerst om een nieuwe voordat je verder kan met jouw visum Turkije aanvragen. Daarnaast stelt de Turkse overheid ook de voorwaarde dat je reisdocument nog minimaal 150 dagen geldig is op het moment dat je Turkije binnenkomt.

Nadat je online je gegevens hebt ingevuld, kan je eenvoudig met iDEAL betalen. Kort daarna ontvang je jouw e-visum in je mailbox. Handig, gemakkelijk en snel.

E-visum aanvragen bij de Turkse overheid

Het is ook een optie om je e-visum rechtstreeks bij de Turkse overheid aan te vragen. Dit gaat echter minder gemakkelijk. Ze hebben namelijk geen Nederlandstalige klantenservice en ook geen Nederlandstalige website. Daarnaast kan je bij hen alleen maar met Visa of Mastercard betalen.

Hoelang is je e-visum geldig?

Turks visum nodigJe e-visum is in totaal 180 dagen geldig. Bij het aanvragen van je e-visum voor Turkije kan je zelf kiezen op welke datum je het visum in wil laten gaan. Als je ’s nachts vliegt, is het aan te raden om je visum minimaal één dag eerder in te laten gaan, voor het geval je vlucht onverwachts vervroegd wordt.

In de 180 dagen dat je Turkse visum geldig is, mag je Turkije meerdere keren in en uitreizen. Je zou dus meerdere bezoeken aan Turkije kunnen brengen met hetzelfde visum. Het is wel belangrijk dat je reisdocument nog minimaal 150 dagen geldig is als je Turkije opnieuw binnenkomt.