Stappenplan

Ga jij binnenkort naar Turkije? Dan heb je een visum nodig.Een visum voor Turkije is namelijk verplicht voor iedereen die het land in wil. Gelukkig is het aanvragen van een visum voor Turkije helemaal niet moeilijk. Wil jij precies weten hoe het in zijn werking gaat? Lees dan het onderstaande stappenplan!

Stap 1: Je reisdocumenten

Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je reisdocumenten in orde zijn. Om Turkije binnen te komen, heb je namelijk niet alleen een visum nodig, maar ook een geldig reisdocument. Dit mag een paspoort zijn of een Europees identiteitsbewijs. Het is belangrijk dat je reisdocument nog minimaal 180 dagen geldig is wanneer je jouw visum aanvraagt. Op het moment dat je Turkije binnenkomt, moet je paspoort of identiteitskaart nog minimaal 150 dagen geldig zijn.

Stap 2: Online visum Turkije aanvragen

E-visum aanvragen stappenplanVraag online jouw visum voor Turkije aan. Dit kan je doen via de officiële website van de Turkse overheid. Het nadeel hiervan is echter dat er geen Nederlandstalige website en geen Nederlandstalige klantenservice beschikbaar zijn en dat je alleen met Visa of Mastercard kunt betalen. Gelukkig zijn er ook gewoon Nederlandse websites waar je jouw online visum voor Turkije gemakkelijk aan kan vragen. Het aanvragen van je visum is binnen enkele minuten gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en de datum te kiezen waarop je jouw visum in wil laten gaan.

Stap 3: Turkije visum betalen met iDEAL

Vervolgens betaal je jouw visum online. Dit doe je gemakkelijk en snel via iDEAL.

Stap 4: Ontvang je e-visum Turkije

Nadat je jouw Turkije visum met iDEAL betaald hebt, ontvang je jouw e-visum binnen korte tijd in je mailbox.

Vakantie vieren op TurkijeStap 5: Op naar Turkije!

Je hebt nu je visum waarmee je lekker van je vakantie kan gaan genieten in Turkije. Of hard aan de slag kan gaan met werken of studeren natuurlijk. Je e-visum blijft 180 dagen geldig. In deze periode kan je Turkije zo vaak in en uit reizen als je wilt. Let er wel op dat je paspoort bij aankomst in Turkije nog 150 dagen geldig moet zijn.